Adres/ Adresse/ Address

Volg ons/ Suivez-nous/ Follow us

80 Avenue des Bouriennes, Domino

17190 Saint-Georges-d'Oléron

Frankrijk

  • Facebook Social Icon

Als u informatie opvraagt, als gast wilt komen  of vrijwilliger wilt worden, dan vragen we u om uw persoonsgegevens, zoals uw naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer en geboortedatum. Wilt u gebruik maken van zorg tijdens uw verblijf bij L'Accolade, dan vragen wij u bovendien welke zorg u nodig heeft. 
De gegevens worden opgeslagen in een digitale database. Ze worden gebruikt voor het maken van planningen. Ook gebruiken wij uw persoonsgegevens om u te informeren over zaken bij L'Accolade. 

NIEUWS

De laatste ontwikkelingen op- en rondom het park.

***

 

Terugblik: een vooruitblik van Monique!

Terugblik: een vooruitblik van Monique.

Het seizoen 2019 is weer ten einde.

Vorige week kwam ik na zes maanden voor het eerst weer thuis in Nederland en wat is het land hier dan vol en druk!

Terugkijkend. Wij mogen terug kijken op een heel mooi seizoen met tevreden gasten en hele fijne teams van vrijwilligers. We hebben het samen goed gehad, veel plezier gemaakt, hard gewerkt en veel goede, hartverwarmende, momenten met onze gasten meegemaakt.

Temidden van alle inspanningen is het fijn om die enthousiaste reacties te krijgen. Er zijn ook veel stille krachten bezig geweest, om bijvoorbeeld in het vroege voorjaar de vergunning voor de bouw van de Accobanes op tijd binnen te halen. En met een stevig gemotiveerde groep vrijwilligers hebben we de Accobanes kunnen bouwen. De gasten waren dik tevreden over deze nieuwe mogelijkheid op L’Accolade. Aan allen die daaraan hun steentje hebben bijgedragen wil ik dan ook een diepe buiging maken voor hun inzet. Dank lieve mensen!

Dit jaar zijn er weer gasten voor de eerste keer geweest en ook zagen we veel nieuwe vrijwilligers. Dat gaf nieuwe impulsen en dat was binnen de groepen vrijwilligers heel stimulerend. Vreugde en plezier, dat ook afstraalde op onze gasten. Vriendschappen ontstonden, mensen van gelijke inzet ont-moetten elkaar en dat gaf veel energie.

Vooruitkijkend. Komend seizoen gaan we op deze voet verder. Aan de planning voor 2020 zijn we nu begonnen.

De Vrijwilligersdag 2020 zal op zaterdag 25 januari zijn. Zet die datum alvast in je agenda EN geeft het door om ook nieuwe vrijwilligers te bereiken! Over de plaats en het tijdstip sturen we in december of begin januari nader bericht, zo ook op de website.

Mocht je dit lezen en nog niet bij ons bekend zijn, maar wel graag voor deze dag uitgenodigd worden (alleen vrijwilligers), meld je dan aan via het Aanmeldformulier voor vrijwilligers op deze site. Op de Vrijwilligersdag krijg je dan concrete info over L’Accolade, wat de doelstelling is en wat de inzet van vrijwilligers is. Er zullen foto’s van het afgelopen jaar getoond worden waardoor je een goed beeld krijgt van wat L’Accolade is.

Tijdens die dag kun je je meteen ook opgeven, dat helpt in onze planning om er samen weer een mooi seizoen van te maken.

We vragen vooral ook aan verpleegkundigen, verzorgenden en stagiairs in de zorg om de Vrijwilligersdag te bezoeken.

Het wordt in deze tijd immers steeds lastiger om in dit vakgebieden voldoende vrijwilligers te vinden, heel begrijpelijk gezien de enorme werkdruk die ze hebben. Maar we weten dat, als ze eenmaal kwamen, ze vaak spijt hadden dat ze niet eerder van L’Accolade gehoord hadden. Dus geef je op, dan kun je op de Vrijwilligersdag zien of de periode waarin wij mensen zoeken, jou ook past.

Ik mag dan 70 zijn en ook al is het - in het hoogseizoen een drukke tijd zijn - het was voor mij een heel dankbare ervaring om dit seizoen voor de tweede keer ad interim het beheer aan te sturen.

L’Accolade bestaat nu 21 jaar en het is en blijft een geweldige plek waar al het goede dat mensen van zichzelf willen laten zien, naar boven komt.

Dank jullie wel, het was weer een heel fijn en mooi jaar.

Lieve groet,

Monique

Please reload