Omdat het park in de duinen staat, is er hoogteverschil. Daarom hebben we een lift aangelegd die een hoogteverschil van acht meter overbrugt. De paden kronkelen en golven zich een weg over het park. Buiten spelen voor kinderen, met of zonder handicap, is nog nooit zo'n feest geweest. Omdat het park is omheind is dit een veilige plek. Als je wilt, zijn je kinderen soms uren onder de pannen.

Zwembad

Het verwarmde buitenzwembad, van 7 x 12 meter, is dagelijks geopend. Er is een hellingbaan met leuningen aan beide zijden om ook lopend het zwembad in te komen. Ook kun je gebruik maken van een doucherolstoel of douchestretcher om het water in te gaan. Natuurlijk hebben we vele drijfmiddelen. Rondom het zwembad is een zonnig terras waar je heerlijk kunt liggen. Voor de kleinsten is er een speeltoestel en een glijbaan.

Terras

Gedurende de dag kun je heerlijk vertoeven op het terras en kun je in de schaduw zitten. 'S avonds brandt er de open haard.

Recreatiezaal

In de recreatiezaal staan een ingerichte bar, muziekinstallatie en één televisie met Nederlandse zenders. Ook staan hier de kasten met (kinder)boeken en spelletjes. Bij slecht weer kunnen hier de activiteiten voor kinderen worden gehouden.

Openluchttheater

Het openluchttheater is een centrale plek in het park waar tijdens het hoogseizoen regelmatig activiteiten worden georganiseerd voor de kinderen. Op vrijdagavond is dan de gezamenlijke "Bonte Avond" voor zowel onze gasten als ook voor de vrijwilligers.

Rolstoelfietsen en strandbuggy's

Wilt u genieten van de prachtige omgeving op Ile d'Oléron? Met behulp van de verschillende fietsen, strandrolstoelen en terrein-/strandbuggy's maakt l'Accolade dat mogelijk voor iedereen. Voor het gebruik van een scootmobiel of de rolstoelfiets vragen wij een kleine vergoeding.

Speeltoestellen

Speeltoestellen die je verdeeld over het park zult vinden zijn een rolstoelschommel, een bootschommel, diverse hangmatten, een speelhuisje met klimtouw, glijbaan en zandbak, een tafeltennistafel en een waterspeeltafel.

Hulpmiddelen en assistentie

Echt zorgeloos op vakantie! Even uit de dagelijkse sleur zijn, genieten van een andere omgeving en cultuur, nieuwe indrukken opdoen, mensen ontmoeten en energie bijtanken voor als je weer thuis bent. Dat lijkt zo vanzelfsprekend, maar waarschijnlijk hebben jullie al wel eens anders meegemaakt.

Een zorgeloze vakantie is wat wij willen bieden. Dan is er soms assistentie, of zijn er hulpmiddelen en aanpassingen nodig. Met onze gemotiveerde medewerkers maken we álles mogelijk. Zo is vakantie vieren voor iedereen genieten!

Op l’Accolade zijn alle deuropeningen drempelvrij en breed. Op het boekingsformulier geef je aan welke middelen je wilt gebruiken. De meeste staan gratis tot je beschikking.

Diverse tilliften (neem uw eigen tilmat mee)

(Kinder)douchestoelen en douchestretchers

Hoog-laagbedden (met zijhekken en incontinentiehoezen)

Scootmobielen

Anti-decubitus matrassen

Strandrolstoelen

Kinderboxen, kinderbedden (met diverse hoge hekken)

Aangepaste fietsen (zoals onze zeer geliefde rolstoelfiets)

Mensen die met het openbaar vervoer komen kunnen gebruik maken van de rolstoelbus.

Assistentie en specialistische zorg

Op l’Accolade krijgt de rolstoeler of de ouders de regie in eigen handen. We plannen de zorg dus niet op afspraak, maar je belt als je je eigen zorgverlener nodig hebt. 24/7. Als je geen afspraken hoeft te maken geeft het je de mogelijkheid om lekker uit te kunnen slapen of juist heel vroeg uit bed te gaan. En ’s avonds kan je je eigen tijdstip van naar bed gaan bepalen. Dan pas heb je immers echt vakantie.

De communicatie tussen jou en je zorgverlener loopt via je mobiele telefoon. Mocht je aan vaste uren vastzitten, regel je dit met je eigen zorgverlener.

Recreatie

Het is volop genieten op ons park. Tijdens de schoolvakanties hebben we een recreatieteam dat op diverse momenten per dag een programma aanbiedt. Een vaste stranddag per week is een unieke beleving. Het zorgt voor hele speciale herinneringen. De hele dag door zie je kleine momentjes van omhelzing.

Individuele begeleiding

Naast de georganiseerde activiteiten van het recreatieteam, kan je ook een beroep doen op individuele begeleiding, zoals oppas, begeleiding bij het zwemmen, enzovoort. Het zijn juist deze kleine dingen die een vakantie vakantie maken. Hoe lang is het geleden dat jullie als er als partners even samen tussenuit waren, bijvoorbeeld? We hopen zo dat het verblijf op l’Accolade voor iedereen een heerlijke, vrije tijd is.