Aangepast zeilen op catamaran

Catamaran waarop 6 plaatsen zijn. Voor minimaal 4 personen zijn er kuipstoelen, waaraan gordels kunnen worden bevestigd. Met een lange loopplank (waarop rolstoelen prima kunnen rijden als de boot door eb niet te laag ligt) en een tillift kan iedereen een transfer maken van het stabiele ponton naar de boot. Er zijn verschillende tochten mogelijk. Je zeilt natuurlijk op zee en kunt verschillende kanten op, afhankelijk van de wind. Reserveren is aanbevolen!

Varen met motorboot

Varen met motorboot Zon in je gezicht, wind door de haren, weids uitzicht in de frisse zeelucht... wat zeg je daarvan? Vanuit La Cotinière vaart een boot die rolstoeltoegankelijk is. Je kunt reserveren bij het loket aan de haven van La Cotinière. Deze boot vaart een stuk langs de kust van l'Oleron. Ook is het mogelijk om vanaf Boyardville een stuk met de boot te varen om het beroemde 'fort Boyard' heen. Afhankelijk van eb- of vloed én of je een handbewogen of elektrische rolstoel hebt, kun je ook met de boot van ons eiland naar La Rochelle. Een aanrader voor een dagtrip....

Le petit Train de Saint-Trojan

Een leuke rit met een open treintje door een mooi gebied van het eiland. Het treintje is met rolstoel toegankelijk. Bij het maken van tussenstops is het echter niet mogelijk om met een volgend treintje mee te gaan. Bij het eindpunt is er wel een prima op- en afrit voor de rolstoel en kun je vertoeven op een een prachtig stuk strand.

Strandzeilen

Bij St. Trojan en Grand Village Plage is een strandzeilclub waar ook rolstoelers de mogelijkheid krijgen om deze sport (als passagier) te beoefenen.

Fietsen

Op het hele eiland zijn semi verharde fietspaden aangelegd. In Domino, op 100 meter afstand vanaf het park, kun je in de zomermaanden toer-, kinder-, racefietsen en mountainbikes huren. Op Vakantiepark L'Accolade zijn ook scootmobielen en fietsen te leen, waaronder een rolstoelfiets.

Boogschieten

L'Accolade heeft goede contacten met de dichtstbijzijnde boogschietclub. Op een heuse boogschietbaan, kunt je je talenten ontdekken. Voor mensen met een handicap zijn er prima aanpassingen gemaakt!