Adres/ Adresse/ Address

Volg ons/ Suivez-nous/ Follow us

80 Avenue des Bouriennes, Domino

17190 Saint-Georges-d'Oléron

Frankrijk

  • Facebook Social Icon

Als u informatie opvraagt, als gast wilt komen  of vrijwilliger wilt worden, dan vragen we u om uw persoonsgegevens, zoals uw naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer en geboortedatum. Wilt u gebruik maken van zorg tijdens uw verblijf bij L'Accolade, dan vragen wij u bovendien welke zorg u nodig heeft. 
De gegevens worden opgeslagen in een digitale database. Ze worden gebruikt voor het maken van planningen. Ook gebruiken wij uw persoonsgegevens om u te informeren over zaken bij L'Accolade. 

ACTIVITEITEN

Er is van alles te doen op het eiland Ile d'Oléron!

Wij hebben enkele mogelijkheden op een rij gezet.

***

Aangepast zeilen op catamaran

Catamaran waarop 6 plaatsen zijn. Voor minimaal 4 personen zijn er kuipstoelen, waaraan gordels kunnen worden bevestigd. Met een lange loopplank (waarop rolstoelen prima kunnen rijden als de boot door eb niet te laag ligt) en een tillift kan iedereen een transfer maken van het stabiele ponton naar de boot. Er zijn verschillende tochten mogelijk. Je zeilt natuurlijk op zee en kunt verschillende kanten op, afhankelijk van de wind. Reserveren is aanbevolen! 

Varen met motorboot

Zon in je gezicht, wind door de haren, weids uitzicht in de frisse zeelucht... wat zeg je daarvan? 

Vanuit La Cotinière vaart een boot die rolstoeltoegankelijk is. Je kunt reserveren bij het loket aan de haven van La Cotinière. Deze boot vaart een stuk langs de kust van l'Oleron. Ook is het mogelijk om vanaf Boyardville een stuk met de boot te varen om het beroemde 'fort Boyard' heen. Afhankelijk van eb- of vloed én of je een handbewogen of elektrische rolstoel heeft, kun je ook met de boot van ons eiland naar La Rochelle. Een aanrader voor een dagtrip....

 

 

Le petit Train de Saint-Trojan

Een leuke rit met een open treintje door een mooi gebied van het eiland. Het treintje is met rolstoel toegankelijk. Bij het maken van tussenstops is het echter niet mogelijk om met een volgend treintje mee te gaan. Bij het eindpunt is er wel een prima op- en afrit voor de rolstoel en kun je vertoeven op een een prachtig stuk strand. 

 

 

Strandzeilen

Bij St. Troyan en Grand Village Plage is een strandzeilclub waar ook rolstoelers de mogelijkheid krijgen om deze sport (als passagier) te beoefenen.

 

 

 

Fietsen

Op het hele eiland zijn semi verharde fietspaden aangelegd. In Domino, op 100 meter afstand vanaf het park, kun je in de zomermaanden toer-, kinder-, racefietsen en mountainbikes huren.

Op Vakantiepark L'Accolade zijn ook scootmobielen en fietsen te leen, waaronder een rolstoelfiets.

 

 

Boogschieten

L'Accolade heeft goede contacten met de dichtbijzijnde boogschietclub. Op een heuse boogschietbaan, kunt je je talenten ontdekken. Voor mensen met een handicap zijn er prima aanpassingen gemaakt!

 

 

 

 

Wijn proeven

Er zijn verschillende “producteurs”op het eiland waar men vrij is om binnen te gaan. U kunt hier een wijntje proeven en u laten informeren over het product.

 

 

Vliegen

Vanaf het eiland bij St. Pierre worden rondvluchten  georganiseerd. 

U krijgt een schitterend uitzicht over het eiland, de stranden, de oesterbekkens en verschillende plaatsen op het eiland. De kosten zijn ca. € 140,- per vlucht van een half uur. Je kunt met drie personen mee in het vliegtuigje. Gasten met een beperking worden door middel van een speciaal gemaakt plankier het vliegtuig in getild. Desgewenst nemen wij de tilzak of tillift mee.  

 

 

 

Please reload

OFFICE DE TOURISME


28, rue des Dames
17190 Saint-Georges d’Oléron
Tel : 05 46 76 63 75

Openingstijden april, mei, juni en september : ma tm za, 9.30-12.30 / 14.30-18.00 uur.
juli en augustus : ma tm zaterdag, 9.00-18.30 / zondag, 9.00-12.30 uur.

DOMINO          
juli en augustus : dagelijks van 9.30-13.00 uur.