Adres/ Adresse/ Address

Volg ons/ Suivez-nous/ Follow us

80 Avenue des Bouriennes, Domino

17190 Saint-Georges-d'Oléron

Frankrijk

  • Facebook Social Icon

Als u informatie opvraagt, als gast wilt komen  of vrijwilliger wilt worden, dan vragen we u om uw persoonsgegevens, zoals uw naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer en geboortedatum. Wilt u gebruik maken van zorg tijdens uw verblijf bij L'Accolade, dan vragen wij u bovendien welke zorg u nodig heeft. 
De gegevens worden opgeslagen in een digitale database. Ze worden gebruikt voor het maken van planningen. Ook gebruiken wij uw persoonsgegevens om u te informeren over zaken bij L'Accolade. 

REIZEN NAAR L'ACCOLADE

***

PER TREIN

Met de Thalys reizen naar Parijs en met de TGV naar La Rochelle of Surgères

Vanaf diverse stations in NL kunt u dit traject afleggen. De treinreis is te reserveren via de site of telefoonnummer 030-23 57 822. Dit nummer kunt u ook bellen voor assistentie bij het in- en uitstappen (ook vanuit het buitenland!). Wij raden u aan de assistentie minimaal een week voor vertrek aan te vragen en duidelijk aan te geven of het een handbewogen of een elektrisch rolstoel betreft.

Reist u met meerdere personen, waarvan minimaal 1 persoon in een rolstoel, dan is het tarief lager voor de begeleider.

Geeft u dit aan bij de reservering.

U komt met de Thalys in Parijs aan op “Gare du Nord”. Vandaar gaat u naar “Gare Montparnasse Bienvenue”. Dit kunt u doen op de volgende manieren:

 

In Parijs van 'Gare du Nord' naar 'Gare Montparnasse Bienvenue'.

(NB: informeer altijd van te voren of u metde rolstoel mee kunt!)

  • Met lijnbussen (mogelijk met rolstoel)

Er wordt een automatische oprijplaat uitgeschoven waar een (elektrische) rolstoel op kan rijden. Op ‘Gare du Nord’ neemt u buslijn 38 (direction Porte d’Orléans) tot ‘Observation Porte Royal’. Daar stapt u over op buslijn 91 (direction Montparnasse) tot aan ‘Gare Montparnasse Bienvenue’. Beide bussen vertrekken iedere 6 minuten.  Na 19.30 en op zondag iedere 15 minuten.

  • Met een aangepaste rolstoeltaxi

Hier kunt u een aangepaste rolstoeltaxi bestellen. Ook kan dat via de volgende site.

  • Met Metrolijn 4 (niet mogelijk met rolstoel)

Vanuit ‘Gare du Nord’ richting ‘Marie de Montrouge’ tot  'Gare Montparnasse Bienvenue’.

Vanuit ‘Gare Montparnasse Bienvenue’ reist u per TGV (hogesnelheidstrein) verder naar La Rochelle of Surgères.  Afhankelijk van uw mogelijkheden, het seizoen en aankomsttijden, kunt u verder reizen.

 

Van La Rochelle naar L'Accolade

klik hier.

 

Van Surgères naar L'Accolade

U kunt met buslijn 6, zie bustijden, naar ons eiland Oléron reizen. U kunt uitstappen in Cheray of Saint Pierre d’Olèron. Vanaf hier kunnen wij u ophalen (zie ophalen hier onder).

 

Vanaf Surgères is het 5  6 kwartier rijden naar ons dorp Domino.

 

 

 

Ophalen

 

Vanaf elke plek op het eiland Oléron komen wij u gratis halen met een auto of de rolstoelbus van L'Accolade Ook kunt u eventueel op een andere plek (op het vaste land) worden opgehaald. Bijvoorbeeld als de aansluitingen heel ongelukkig zijn. Hier zijn wel kosten aan verbonden; vraagt u hier gerust naar. De kosten zijn afhankelijk van of u als gast komt of als vrijwilliger.Deze verschillen voor rijwilligers en gasten. De kosten worden berekend per rit en worden dus relatief lager als u met meerdere mensen reist. Fijn als u ons van te voren vraagt of het uitkomt om u op te halen!

Mocht u problemen ondervinden bij het organiseren van uw reis neemt u dan contact op met ons. Wij kunnen u vast helpen met tips, maar ook met praktische ondersteuning door u bijvoorbeeld in contact te brengen met een chauffeur of het verzorgen van aangepast vervoer. L'Accolade beschikt over een rolstoelbus voor aangepast vervoer van- en naar Nederland.

Ook ophalen op het station of vliegveld in La Rochelle behoort tot de mogelijkheden.

HULP NODIG BIJ HET ORGANISEREN VAN UW REIS?