Adres/ Adresse/ Address

Volg ons/ Suivez-nous/ Follow us

80 Avenue des Bouriennes, Domino

17190 Saint-Georges-d'Oléron

Frankrijk

  • Facebook Social Icon

Als u informatie opvraagt, als gast wilt komen  of vrijwilliger wilt worden, dan vragen we u om uw persoonsgegevens, zoals uw naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer en geboortedatum. Wilt u gebruik maken van zorg tijdens uw verblijf bij L'Accolade, dan vragen wij u bovendien welke zorg u nodig heeft. 
De gegevens worden opgeslagen in een digitale database. Ze worden gebruikt voor het maken van planningen. Ook gebruiken wij uw persoonsgegevens om u te informeren over zaken bij L'Accolade. 

ONS EILAND........ILE D'OLERON

Oléron is een prachtig eiland in de Atlantische Oceaan tegenover het bekken van Marennes. Het ligt 155 km boven Bordeaux, 500 km vanaf Parijs. Oléron heeft ca. 19.000 inwoners en is in grootte te vergelijken met Texel. Het eiland staat bekend om het bijzondere licht dat het leven van de eilandbewoners kleurt. Dit verklaart de bijnaam van Oléron: ‘La Lumineuse’.

Oléron valt onder het departement Charente-Maritime.

Toegang tot het eiland gaat door middel van een brug van 3 km.

***

LANDSCHAP

Het eiland Oléron biedt een grote verscheidenheid aan landschappen: stranden van fijn zand omringd door begroeide duinenstukken woeste kust waar de golven op de rotsen spatten, kleine levendige vissershavens, bossen, moerassen, zoutpannen en oesterparken.

 

Rondom deze natuur en op het ritme van de oceaan, is een ‘art de vivre’ ontstaan, een kunst van het leven, waar bewoners en vakantiegangers zich wel bij voelen. Ile d'Oléron is vooral ook zeer geliefd bij strand- en watersportliefhebbers! Kijk ook op www.ile-oleron-marennes.com.

havenplaats La Cotinière

Vakantiepark L Accolade