Adres/ Adresse/ Address

Volg ons/ Suivez-nous/ Follow us

80 Avenue des Bouriennes, Domino

17190 Saint-Georges-d'Oléron

Frankrijk

  • Facebook Social Icon

Als u informatie opvraagt, als gast wilt komen  of vrijwilliger wilt worden, dan vragen we u om uw persoonsgegevens, zoals uw naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer en geboortedatum. Wilt u gebruik maken van zorg tijdens uw verblijf bij L'Accolade, dan vragen wij u bovendien welke zorg u nodig heeft. 
De gegevens worden opgeslagen in een digitale database. Ze worden gebruikt voor het maken van planningen. Ook gebruiken wij uw persoonsgegevens om u te informeren over zaken bij L'Accolade. 

BEZIENSWAARDIGHEDEN EN TIPS

De prachtige natuur en de authentieke sfeer van het eiland maken Oléron tot een fantastische vakantiebestemming. 

***

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Er is genoeg te zien op het eiland.  Van de vuurtoren van Chassiron tot Fort Boyard, tot de vele gezellige visserdorpjes. Ook de oesterkwekerijen en de zondagse markt van Le Chateau zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken. Verder vinden er gedurende het hele seizoen talrijke 'brocantes' plaats, waar je de leukste dingen op de kop kunt tikken. 

 

Een bezichtiging waard zijn ook de historische ambachten markten waar vaak vogeldemonstraties plaatsvinden.  Natuurlijk zijn er ook talloze winkels en restaurants waar u kunt genieten van de gastvrijheid en de gastronomie van île d'Oleron. In het vissersplaatsje La Cotinière (op 9 kilometer) is heerlijk ijs te krijgen dat u moet proeven!

 

 
ZEE EN STRAND

Het dichtstbijzijnde strand vindt u op 600 meter van vakantiepark L'Accolade. De duinovergang is - net als veel andere duinovergangen op het eiland - aangepast voor rolstoelgebruikers. Op het park zijn ook strandrolstoelen beschikbaar, waarmee op het strand en zelfs in zee kan worden gereden. In het hoogseizoen is er een kleine strandtent waar u drankjes en snacks kunt bestellen. Het strand is redelijk rustig, waardoor het ook in het hoogseizoen goed toeven is.

CULINAIR
BOODSCHAPPEN

Het dorpje Domino bevindt zich op steenworp afstand van Vakantiepark L'Accolade. In de zomermaanden is er een dagelijkse markt waar verse vis, vlees en groente verkrijgbaar zijn. In het hoogseizoen worden er vaak bijzondere streekproducten aangeboden. In het dorpje is er verder een bakker voor het dagelijkse verse brood en een kleine supermarkt/ kruidenier. Een Nederlandse krant, telefoonkaarten, postzegels, sigaretten etc. zijn verkrijgbaar in de tabakswinkel van St. Pierre, de hoofdstad van het eiland. Daar zijn ook grote supermarkten en er is een gezellige winkelstraat met terrasjes. St. Pierre ligt op 9 km. afstand van Vakantiepark L'Accolade.

 

Ile d'Oléron staat bekend om haar zeefruit, mosselen en oesters. Voor de liefhebbers een 'must'. Rondom de pittoreske haven van La Cotinière zijn, naast oesters, volop kwaliteitsprodukten beschikbaar zoals lijnbaars, tarbot, langoustines en kreeften. Er zijn talloze leuke restaurantjes in de omgeving, waar u heerlijk kunt eten. Vraag er ons gerust naar.