Adres/ Adresse/ Address

Volg ons/ Suivez-nous/ Follow us

80 Avenue des Bouriennes, Domino

17190 Saint-Georges-d'Oléron

Frankrijk

  • Facebook Social Icon

Als u informatie opvraagt, als gast wilt komen  of vrijwilliger wilt worden, dan vragen we u om uw persoonsgegevens, zoals uw naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer en geboortedatum. Wilt u gebruik maken van zorg tijdens uw verblijf bij L'Accolade, dan vragen wij u bovendien welke zorg u nodig heeft. 
De gegevens worden opgeslagen in een digitale database. Ze worden gebruikt voor het maken van planningen. Ook gebruiken wij uw persoonsgegevens om u te informeren over zaken bij L'Accolade. 

ACCOBANES

De vijf Accobanes:

Komend seizoen (2020) beschikt L’Accolade over vijf Accobanes, een nieuwe mogelijkheid voor gasten die eigenlijk liever zouden willen kamperen.

Ze zijn geschikt voor maximaal vijf personen, bv. ouders met 3 (jonge) kinderen

Op deze wijze komen wij tegemoet aan de wens van de meerderheid van onze vroegere kampeerders. Zij gaven ons aan naar het sanitairblok te willen blijven lopen, omdat zij dat zien zij als een wezenlijk onderdeel van het kamperen. Daarom is er ook geen stromend water en ook geen sanitaire voorzieningen in de Accobanes.

 

Waarom de naamAccobanes?

Op Ile’d”oléron staan heel veel Oesterhuisjes. Deze zijn gemaakt van hout en ze zijn in vele kleuren geschilderd. Deze Oesterhuisjes noemen ze ‘Cabanes’.

Wij dachten daarom dat het leuk zou zijn om onze huisjes “Accobanes” te noemen.

Een Accobane bestaat uit een ruimte van ruim 5x5 meter. Er is een eenvoudig keukenblokje met een tweepits electrische kookplaat en een 10 liter jerrycan met afwaswasbakje. Een kastenwand dient als afscheiding met de slaapplek, waar een hooglaag bed staat. Deze ruimte kun je door middel van een gordijn afschermen.

De ene kant van deze kastenwand wordt gebruikt voor de keukenspullen en aan de andere kant voor kleding / koffers ed. Op de kop van deze kastenwand is een ladder naar de bovenverdieping. Dit ‘zoldertje’ beslaat de helft van de beneden verdieping. Er staan daar twee bedden.

In de Accoabane staat verder een twee persoons badbank, een eenvoudige eettafel met twee stoeltjes en een bank. Op het terras, dat via openslaande deuren te bereiken is, staan terrasstoelen en een tafel.

De Accobanes staan op loopafstand van het beneden sanitairblok, waar naast de wc’s douches en afwasplekken, ook twee goed aangepaste douche / wc ruimtes zijn.

Alle benodigde hulpmiddelen kunnen op verzoek worden ingezet.

Op de bedden liggen standaard moltons en een kussen met een ondersloop.

Je moet zelf onderlakens, kussensloop en slaapzakken meenemen.

Alleen het hoog/laag bed kunnen wij (op aanvraag) voorzien van linnengoed en een dekbed.

Wij wensen jullie een hele fijne tijd in deze nieuwe mogelijkheid op L’Accolade.

Tot ziens!

***